Microgrames

CAT

...Microgrames neix a partir de la necessitat de compartir un fer, de materialitzar una mirada sobre la natura, sobre l'art i l'escriptura i , en general, sobre el món.

Alícia Casadesús, artista visual, i Antoni Clapés, poeta, mantenen una correspondència al llarg de quatre anys que esdevé recorregut artístic.

El treball té l'origen en una peça plàstica que l'Alícia envia a l'Antoni. Ell respon amb un text, un micrograma. A partir d'aquí s'esdevenen una sèrie de treballs que no són interpretacions literals de l'obra o del poema, i tampoc no són il·lustracions, sinó que el treball comença a caminar com un tot, com una respiració; un agafar i deixar constant en un moviment continu. Cada treball és una resposta a l'altre, però alhora és també pregunta, motor i llavor per al següent.

El resultat d'aquestes correspondències es mostra d'una manera pausada, lenta, a través d'un recorregut per un camí de camps que porten cap a l'ermita on rau l'obra; i es fa al llarg de quatre mesos per poder palpar el pas del temps, el silenci i la transformació individual a través de l'art, en un ritual on l'individu també esdevé obra...]

CAST

[ ...Microgramas es una correspondencia entre Antoni Clapés (poeta) y yo misma, que se inicia en la primavera de 2013 y que todavía continua.

El trabajo tiene su origen en una pieza plástica que le envío a Toni. Él responde con un texto, con un micrograma. A partir de aquí, tienen lugar una serie de trabajos que no son interpretaciones literales de la obra o del poema, y tampoco ilustraciones, sino que el trabajo empieza a caminar como un todo: “...es como una respiración; un tomar y dejar constante en un movimiento continuo”. Cada trabajo es una respuesta al otro, pero, a su vez, es también pregunta, motor y semilla para el siguiente.... ]

ENG

[ ...Micrograms is a correspondence between Antoni Clapés (poet) and myself, Alícia Casadesús (visual artist), wich began in the Spring of 2013 and is still ongoing.

This project started off with a visual piece that I sent to Antoni. He responded with a text, a microgram. From the onwards, a series of works were produced that were not literal interpretations of the work or the poem, and weren't illustrations either, but rather it was as a whole that the work began: "...it's like breathing; a continuous movement of taking in and letting go". each work is a response to another one, but at the same time is a question, a driving force and the seed of the following piece... ]


Guardonat amb el premi EARTVIC 17 / Ganador del EARTVIC 17 / EARTVIC 17 Prize Winner