Microgrames neix a partir de la necessitat de compartir un fer, de materialitzar una mirada sobre la natura, sobre l'art i l'escriptura i , en general, sobre el món.

Alícia Casadesús, artista visual, i Antoni Clapés, poeta, mantenen una correspondència al llarg de quatre anys que esdevé recorregut artístic.

El treball té l'origen en una peça plàstica que l'Alícia envia al'Antoni. Ell respon amb un text, un micrograma. A partir d'aquí s'esdevenen una sèrie de treballs que no són interpretacions literals de l'obra o del poema, i tampoc no són il·lustracions, sinó que el treball comença a caminar com un tot, com una respiració; un agafar i deixar constant en un moviment continu. Cada treball és una resposta a l'altre, però alhora és també pregunta, motor i llavor per al següent.

El resultat d'aquestes correspondències es mostra d'una manera pausada, lenta, a través d'un recorregut per un camí de camps que porten cap a l'ermita on rau l'obra; i es fa al llarg de quatre mesos per poder palpar el pas del temps, el silenci i la transformació individual a través de l'art, en un ritual on l'individu també esdevé obra.


Projecte artístic premiat amb l' EARTVIC 17 // Proyecto artístico ganador del premio EARTVIC 17 // Artistic Project Award EARTVIC 17 Prize