Un instant que perdura. 

Llibre homenatge del col·lectiu Gens poètica a Antoni Clapés, amb dibuixos a la Portada i a l'interior que formen part de l'obra de diversos treballs artístics realitzats per Alícia Casadesús, així com un article que parla des de la relació artística amb el poeta. «Un instant que perdura. Fragments de vida i obra d'Antoni Clapés» Ed. Raig Verd

Mirall fred del cel

 Il·lustracions «Mirall fred del cel». Ossos de Sol. Ed. Adia edicions.

FER UN LLIGALL AMB LA ROBA BEN PLEGADA

CASADESÚS, ALÍCIA / CLAPÉS, ANTONI

Editorial:BALBEC Año de edición:2022 ISBN:978-84-8128-037-1
Páginas:93 TÍTULO F1


Sinopsis:

La frase "només la bellesa pot salvar-nos enmig de la barbàrie" és ben coneguda, expressada en múltiples variants al llarg de la història, especialment en el segle XX, en què la Xoà i el Gulag -aquestes fàbriques d'horror- van fer creure als qui, d'una forma o altra ho patiren, que la condició humana podia anorrear-se a través de la inhumanitat.

"Fer un lligall amb la roba ben plegada" és tot just un assaig d'interpretació artística fet a partir de la tria de quinze imatges de fotògrafs que van saber entendre i copsar el drama d'aquelles persones que visqueren en tota la seva dimensió humana, històrica, social i política l'exili de febrer de 1939, i ser-ne testimonis avantatjats i portantveus de denúncia.

L'artista i el poeta han intentat copsar-hi alguns instants gairebé efímers de bellesa : com un somrís, el frec d'una mà, el record d'una música o d'un poema, un gest solidari, una mirada compassiva o la tendresa d'un raig de sol, contraposant-los a l'horror de l'exili a través de petites peces que prenen com a referent la imatge en qüestió i de poemes que no pretenen ser complexos sinó transparents i fluids.

Per al lector i l'espectador actual, aquesta exposició ha de ser una crida i una invitació a l'esperança, a la no renúncia, a accentuar la convicció que la bellesa és el lloc on hem d'habitar, nosaltres humans, per no repetir les atrocitats passades.RECOSITS

CASADESÚS, ALÍCIA / ANTONI CLAPÉS

Editorial:CAFÈ CENTRAL ISBN:978-92-0-065033-8ANTONI CLAPÉS ET L’ARBRE SECRET DES MOTS

Il·lustració de portada d'Alícia Casadesús.

Jad Hatem (Beirut, Líban, 1952) és un filòsof i poeta libanès en llengua francesa. 

Editorial ‏ : ‎ 9786144512968 (29 juliol 2022) Idioma ‏ : ‎ Francès.  ‎ 60 páginas ISBN.
PLUJA

Il·lustració d'Alícia Casadesús 

CLAPÉS, ANTONI

Editorial:ADIA EDICIONS ISBN:978-84-608-1310-1 TÍTULO 1
MICROGRAMES

CASADESÚS, ALÍCIA / ANTONI CLAPÉS

Llibres Del Segle

2018

264 pàgines

Format: Altres

ISBN: 9788494845246

Idioma: Català, Castellano, English

Matèria:

Monografies d'art contemporani


Sinopsis: 

Microgrames neix a partir de la necessitat de compartir un fer, de materialitzar una mirada sobre la natura, sobre l'art i l'escriptura i , en general, sobre el món.

Alícia Casadesús, artista visual, i Antoni Clapés, poeta, mantenen una correspondència al llarg de quatre anys que esdevé recorregut artístic.

El treball té l'origen en una peça plàstica que l'Alícia envia al'Antoni. Ell respon amb un text, un micrograma. A partir d'aquí s'esdevenen una sèrie de treballs que no són interpretacions literals de l'obra o del poema, i tampoc no són il·lustracions, sinó que el treball comença a caminar com un tot, com una respiració; un agafar i deixar constant en un moviment continu. Cada treball és una resposta a l'altre, però alhora és també pregunta, motor i llavor per al següent.

El resultat d'aquestes correspondències es mostra d'una manera pausada, lenta, a través d'un recorregut per un camí de camps que porten cap a l'ermita on rau l'obra; i es fa al llarg de quatre mesos per poder palpar el pas del temps, el silenci i la transformació individual a través de l'art, en un ritual on l'individu també esdevé obra.
ALLÍ ON LA LLUM

CASADESÚS, ALÍCIA / ANTONI CLAPÉS 

El llibre ha estat imprès per Marc Castells artgrafia, de Sabadell.


Llibre de 24 poemes d'Antoni Clapés, i 24 imatges d’una gran subtilesa, degudes a Alícia Casadesús, i un excel·lent epíleg de Corina Oproae.

Un altre treball d'ambdós que comparteix una mirada similar sobre el món i sobre la natura. Després de quatre anys de treball conjunt en el projecte Microgrames, va sorgir, com de sobte, aquest diàleg entre els dibuixos i els poemes —atrets, tots dos, per la fascinació que ens exercí la correspondència entre John Berger i John Christie I send you this Cadmium Red.

Els dotze primers poemes (d’estructura idèntica), constitueixen una meditació sobre la bellesa.


ELS MURS DE TROIA


Els quaranta poemes d‘Els murs de Troia parlen de sentiments i de situacions de la vida quotidiana, de reflexions morals i espirituals, i dels problemes i alegries de l’amor, de la mort, de la felicitat, del pas del temps, de tot això de què parla la poesia.


LLAURÓ, 12 CITES 

CASADESÚS, ALÍCIA / CROSAS, ANNA

Eumo Editorial

2000

143 Páginas

Formato: Tela

ISBN: 9788476026014

Idioma: Català, Castellano, English

Materia: Monografías de arte contemporáneo


Llauró és un projecte artístic que consistí en 12 intervencions en 12 espais naturals del Collsacabra, un dia de cada mes durant un any, en el qual el Collsacabra es concebut com a 'llauró', terra que pot ser cultivada.