Jad Hatem (Beirut, Líban, 1952) és un filòsof i poeta libanès en llengua francesa. 

Editorial ‏ : ‎ 9786144512968 (29 juliol 2022) Idioma ‏ : ‎ Francès.  ‎ 60 páginas ISBN.microgrames

Es tracta d'un llibre d’art, però no és un llibre d’art convencional —tapa dura, paper cuixè, tamany fora mida—, sinó tot el contrari: fet amb mitjans gens espectaculars, intenta reproduir tot el que es va esdevenir al llarg dels quatre anys que va durar el projecte que van dur a terme l’artista visual Alícia Casadesús i el poeta Antoni Clapés. El resultat d’aquest procés es va mostrar durant el primer trimestre de 2017 a l’església romànica de Sant Miquel de Serarols (el Cabrerès). I ara es reprodueix en format llibre (amb disseny de Ton Granero), recollint les aportacions fotogràfiques (a càrrec de Ronald Stallard) i les reflexions de Joan Nogué, Jordi Pigem, Maria-Josep Balsach, Vicenç Altaió, Víctor Sunyol, Anna Palomo i Salvi Estragués, i poemes d’Antoni Clapés i textos d’Alícia Casadesús. Un llibre que marcarà una època.


Casadesús, Alícia; Clapés, Antoni

Llibres Del Segle

2018

264 pàgines

Format: Altres

ISBN: 9788494845246

Idioma: Català, Castellano, English

Matèria:

Monografies d'art contemporani


Microgrames neix a partir de la necessitat de compartir un fer, de materialitzar una mirada sobre la natura, sobre l'art i l'escriptura i , en general, sobre el món.

Alícia Casadesús, artista visual, i Antoni Clapés, poeta, mantenen una correspondència al llarg de quatre anys que esdevé recorregut artístic.

El treball té l'origen en una peça plàstica que l'Alícia envia al'Antoni. Ell respon amb un text, un micrograma. A partir d'aquí s'esdevenen una sèrie de treballs que no són interpretacions literals de l'obra o del poema, i tampoc no són il·lustracions, sinó que el treball comença a caminar com un tot, com una respiració; un agafar i deixar constant en un moviment continu. Cada treball és una resposta a l'altre, però alhora és també pregunta, motor i llavor per al següent.

El resultat d'aquestes correspondències es mostra d'una manera pausada, lenta, a través d'un recorregut per un camí de camps que porten cap a l'ermita on rau l'obra; i es fa al llarg de quatre mesos per poder palpar el pas del temps, el silenci i la transformació individual a través de l'art, en un ritual on l'individu també esdevé obra.allí on la llum


Llibre de 24 poemes d'Antoni Clapés, i 24 imatges d’una gran subtilesa, degudes a Alícia Casadesús, i un excel·lent epíleg de Corina Oproae.

Un altre treball d'ambdós que comparteix una mirada similar sobre el món i sobre la natura. Després de quatre anys de treball conjunt en el projecte Microgrames, va sorgir, com de sobte, aquest diàleg entre els dibuixos i els poemes —atrets, tots dos, per la fascinació que ens exercí la correspondència entre John Berger i John Christie I send you this Cadmium Red.

Els dotze primers poemes (d’estructura idèntica), constitueixen una meditació sobre la bellesa.

El llibre ha estat imprès per Marc Castells artgrafia, de Sabadell.els murs de troia


Els quaranta poemes d‘Els murs de Troia parlen de sentiments i de situacions de la vida quotidiana, de reflexions morals i espirituals, i dels problemes i alegries de l’amor, de la mort, de la felicitat, del pas del temps, de tot això de què parla la poesia.

es un párrafo. Puedes cambiarlo y poner tu propio texto, editar el formato y añadir enlaces o imágenes.

llauró 12 cites

Llauró és un projecte artístic que consistí en 12 intervencions en 12 espais naturals del Collsacabra, un dia de cada mes durant un any, en el qual el Collsacabra es concebut com a 'llauró', terra que pot ser cultivada.

Casadesus, Alicia / Crosas Anna

Eumo Editorial

2000

143 Páginas

Formato: Tela

ISBN: 9788476026014

Idioma: Català, Castellano, English

Materia: Monografías de arte contemporáneo